Părinţii şi bunicii copiilor care umplu cele 80 de locuri de joacă din parcurile Oradei spun că nu cei mici sunt singurii care folosesc aparatele proiectate pentru o anumită vârstă şi greutate.
"Am văzut şi adulţi sau tineri care... n-ar fi cazul, dar asta ţine şi de educaţie."
"Se poate pune un bodyguard. Eu am venit din Bucureşti şi cam toate parcurile au avut bodyguarzi care atrăgeau atenţia."
Numai în primele şase luni ale acestui an peste două sute de persoane au fost surprinse de către poliţiştii locali în timp ce distrugeau echipamente de joacă.
"Poliţiştii locali au aplicat un număr de 222 de sancţiuni contravenţionale, din care 69 au fost avertisment şi 153 amenzi contravenţionale pentru distrugerea mobilierului urban în parcuri şi în afara acestora pe raza municipiului Oradea", a precizat Cosmina Bică, agent principal în cadrul Poliţiei Locale Oradea.
"Deteriorarea acestor echipamente de joacă se suportă de către Primăria Oradea, căreia, după expirarea garanţiei de un an, îi revine această sarcină de a înlocui componentele defecte. Costurile totale pentru anul în curs se ridică la 7500 de lei", a detaliat Mircea Stejeran, şef serviciu în cadrul Primăriei Oradea.
În acest an, municipalitatea orădeană are în plan să instaleze aparate noi în 20 de locuri din oraş şi să amenajeze patru terenuri noi de joacă.