Printre sutele de tineri care au venit să-şi vadă camerele s-a numărat şi Teodor Tripon este student anul întâi la facultatea de Electrotehnică.
"A fost destul de greu. Am avut nevoie de o medie destul de mare să pot să prind loc, am avut o medie de 9,40", spune tânărul.
Pe cele 1200 de locuri disponibile în cele patru cămine ale Universităţii s-au depus 1800 de cereri, iar principalul criteriu de departajare a fost media.
"Sunt din Satu Mare și am ales să stau aici pentru că este chiar în incinta campusului universitar, aproape de facultate. Avem cantină, avem tot ce ne trebuie, avem terenurile de sport."
"În timpul liber dintre cursuri, în ferestre, mi-este mult mai ușor să ajung de la facultate până la cămin."
Ca să poată obţine camera de cămin studenţii trebuie plătească între 80 și 180 lei în funcție de locul unde sunt cazaţi.
"Se îngrămădesc în cămine în primul rând pentru că este mai ieftin decât chiria și în al doilea rând se îngrămădesc cei din anul întâi, pentru că nu știu încă cum se procedează la o cazare", susţine Mariana Copil, administratorul unui cămin al Universităţii din Oradea.
"Sunt locurile stabilite pe facultăţi, iar după sunt rezervele. Pe fiecare facultate mai vin 3, 4 studenţi care sunt rezervă şi abia aşteaptă să se cazeze", explică Ionuţ Coman, şeful unul cămin studenţesc.
Cazările în cele patru cămine ale Universităţii din Oradea se vor încheia marţi.
Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Gabor Szilagyi