A început a unsprezecea ediţie a "vânătorii milionarilor" de la Balc. Apărătorii drepturilor animalelor acuză un "măcel ilegal"

Data publicării:
membrii asociatie

UPDATE: ora 17:15- Prima zi de vânătoare s-a încheiat fără incidente. Nimeni nu a vorbit cu jurnaliştii. La plecare, invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac şi-au protejat feţele de camerele video cu ajutorul bliţurilor de la telefoanele mobile.

UPDATE: ora 11:25 - Un echipaj de Poliţie a sosit la domeniul de vânătoare de la Balc. Comisarul-şef Dumitru Buboi, şeful Poliţiei din Marghita, a discutat cu cei doi reprezentanţi ai Asociaţiei "Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor" şi a intrat pe domeniu.


Sute de mistreţi vor ajunge sâmbătă şi duminică în bătaia puştilor celor mai bogaţi oameni din România şi din Europa. La partida de vânătoare de la Balc sunt prezenţi, printre alţii, preşedintele grupului Daimler-Chrysler, Klaus Mangold, Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului auto cu acelaşi nume, Siegfried Wolf sau Frantz Rauch.

Carnea animalelor va fi donată unor case de bătrâni şi orfelinate. 

Spre deosebire de alţi ani, când asociaţiile pentru protecţia drepturilor animalelor au protestat în faţa domeniului de vânătoare, în această dimineaţă au fost prezenţi doi reprezentanţi ai Asociaţiei "Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor". (foto jos)

Ei au împărţit documente prin care acuză Poliţia din oraşul Marghita şi Direcţia Sanitar-Veterinară Bihor de complicitate la ceea ce numesc "un măcel ilegal".

Apărători drepturilor animalelor spun despre cele două instituţii că "refuză să ia măsurile care se impun, punându-se însă, cu trup şi cu suflet, în slujba lui Ion Ţiriac şi a invitaţilor săi".

Reprezentanţii Asociaţiei "Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor" au cerut poliţiştilor şi funcţionarilor DSVSA Bihor să urmărească aplicarea legii de protecţie a animalelor şi să ia măsuri în cazul în care sunt împuşcate animale în ţarcul de la Balc:

- să deschidă un dosar penal
- să efectueze cercetări la faţa locului şi investigaţii ale armelor
- să audieze martori şi făptuitori
- să afle cum au intrat armele în ţară, dacă au paşaport şi dacă vânătorii au fost invitaţi de o asociaţie de profil din România

Printre documentele asociaţiei s-a numărat şi o decizie a Judecătoriei Marghita prin care se cere procurorilor să completeze cercetările într-un dosar referitor la infracţiunea de uz de armă letală, deschis la începutul anului, în urma unei reclamaţii depuse de organizaţie.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri