Tinerii de la specializările radiologie şi imagistică şi cei de la fizică medicală au avut parte de un curs practic la Spitalul Judeţean din Oradea. Au aflat de la specialiştii în radiologie cum funcţionează aparatura cu care aceştia lucrează şi au observat cum se desfăşoară activitatea în secţie.
"Este extrem de important ca ei să vadă înainte de a intra în practica clinică aceste aparate, să se familiarizeze cu tehnicile, cu practica uzuală, zilnică de lucru, să vadă ce înseamnă pregătirea pacientului", consideră dr. Alina Venter, medic radiolog.
Monica Toderaş, lector universitar în cadrul Universităţii din Oradea, o completează: "Vizita de lucru este foarte importantă, dând oportunităţi studenţilor să vadă posibilităţile de angajare şi ce presupun acestea, chiar la locul de muncă."
Întâlnirea a avut loc în cadrul unui proiect de aproximatic 5 milioane de euro la care Universitatea din Oradea este partener alături de alte cinci unităţi de învăţământ superior din ţară. 900 de studenţi de la mai multe facultăţi locale beneficiază în acest fel de trei activităţi.
"Prima este conferinţa de management al carierei la care au venit invitaţi din domeniu lor, le-au povestit traseul lor profesional şi educaţional. A doua activitate este consilierea generică, încă o evaluare a aptitudinilor generale şi ultima este vizita de studiu", a explicat Daniela Maghiar, coordonator local al grupului ţintă.
Studenţii au ocazia să interacţioneze cu specialişti din diferite domenii ca să înţeleagă mai bine ce îi aşteaptă după absolvire. Activităţile din cadrul proiectului se vor încheia în iunie.
Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş