„Întrucât cvorumul nu s-a întrunit, şedinţa se anulează.”
Aşa s-au terminat cele trei şedinţe de consiliul local al comunei Tansa organizate de la începutul anului. Disputa între primar şi şapte dintre consilieri a început în momentul în care acesta i-a dat afară din partid pe doi dintre ei, pe motiv că nu mai susţin interese organizaţiei.
În tot acest timp, 57 de salariaţi care depind de bugetul Primăriei aşteaptă să îşi ia salariile. Mihai Merea predă matematica, fizica şi chimia la Şcoala din Tansa şi deja a adunat datorii de câteva mii de lei pentru că în ultima lună nu și-a primit remunerația.
„Caz personal: am împrumutat 20 de milioane. Cât am să mai pot împrumuta? Ratele ajung la peste 13 milioane, plus facturile pentru serviciile publice. Vă daţi seama că nu este uşor, dar totuşi noi am revenit la şcoală. Îi rugăm şi pe domnii consilieri să vină şi ei la şedintele de Consiliu Local,” a spus, revoltat, Mihai Merea, cadru didactic la Şcoala cu clasele I-VIII Tansa.
Primarul a dat în judecată consiliul local pentru absenţă nemotivată de la şedinţe şi a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu.
„Aşteptăm răspunsul de la instanţă care, conform legii, este de 30 de zile, ca să se pronunţe asupra neprezentării nemotivată a domnilor consilieri,” a declarat Daniel Voinescu, primarul comunei Tansa.
„Vor cu orice preţ să se ducă la dizolvarea consiliului local. Din aceste motive nu s-a votat bugetul, profesorii şi toate celelalte categorii care aparţin de Primărie nu-şi primesc salariile,” a spus Vasile Bârligă, consilier local PDL.
Consiliul Local Tansa are toate şansele să se dizolve deoarece consilierii din opoziţie sunt hotărâţi să nu meargă nici la viitoarele şedinţe.
În cazul în care Consiliul Local va fi dizolvat, legea prevede că se poate accesa 1/12 din bugetul anului anterior pentru plata salariilor, după care trebuie organizate noi alegeri.