Vinul trebuie ales în funcție de eveniment și de meniu

Data publicării:
expozitie 20de 20vinuri 20la 20iasi-37870
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Cele mai bune vinuri asortate cu preparate fine din carne şi brânzeturi. Asta au putut degusta şi cumpăra vizitatorii târgului de vin organizat săptămâna trecută, la Iaşi. Au fost expuse peste 200 de sortimente de vinuri provenite de pe podgoriile din ţară, dar şi de pe cele din Franţa sau Spania. Cei mai buni specialişti în domeniu i-au ajutat pe clienţi să facă alegerea corectă, în funcţie de eveniment sau de meniul servit.

Licoarea lui Bachus turnată în pahare de cristal i-a ademenit pe toţi vizitatorii târgului. Nimeni nu a plecat fără a degusta măcar două-trei sortimente de vin.Ieşenii au profitat de gama variată pe care au avut-o la dispoziţie şi au ales deja sortimentele de vin pe care le vor pune pe masa de sărbători.

Cilent: “Mă interesează vinurile seci, fără alcool foarte mult, vârsta îmi impune o anumită concentraţie redusă de zahăr”.

Client: “La friptură merge un vin mai aspru”.

Românii, mai puțin cunoscători în ale vinului de calitate

Faţă de francezi sau spanioli, românii au o cultură a vinului foarte puţin dezvoltată, sunt de părere marii producători.“Segmentul consumatorilor de vin, care cunosc ce înseamnă vinul bun, este din păcate destul de mic în România. Nu s-a dezvoltat în acelaşi timp cultura vinul bun, atât de repede pe cât s-a dezvoltat producţia de vin bun în România”, ne-a spus Valeriu Stoica, producător vin.

“Unui preparat lejer, unei salate cu piepit de pui, unui preparat la grătar din carne albă, am asocia un vin alb lejer” (Sergiu Chifor, somelier)

Dacă nu ştiti ce vin să alegeţi, specialiştii au dat şi câteva sfaturi.“Unui preparat lejer, unei salate cu piepit de pui, unui preparat la grătar din carne albă, am asocia un vin alb lejer şi se poate dacă este un preparat cu carne albă şi are şi puţin sos putem să mergem înspre cel rose”, a spus Sergiu Chifor, somelier.

Preţurile afişate de producători au fost pentru toate buzunarele. Dacă unele vinuri puteau fi cumpărate cu 20 de lei, pentru cele mai vechi de 10 de ani şi de o calitate superioară cumpărătorii au plătit şi 700 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce avantaje ai la pensie dacă ai lucrat în condiții grele. Explicații pentru grupele I și II de muncă
Digi FM
Cea mai mare iubire a Papei Francisc. Amalia, femeia care ar fi putut schimba istoria: „Mi-a spus că dacă nu...
Pro FM
Katy Perry, imaginile care i-au adus din nou critici din partea fanilor: „O altă încercare disperată de a...
Film Now
Penn Badgley, afectat de moartea lui Michelle Trachtenberg, colega lui din Gossip Girl: „Avea un râs...
Adevarul
Țara în care prețurile sunt mai mici ca în România, iar salariul minim e 2.234 de euro. „Poți să nu lucrezi...
Newsweek
Ministrul Muncii, anunț despre creșterea pensiei și Mica recalculare: „Valorificăm toate veniturile”
Digi FM
Cum arată actrița Sophie Marceau la 58 de ani. În anii '90, franțuzoaica impresiona cu frumusețea ei naturală
Digi World
"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la...
Digi Animal World
Descoperirea șocantă făcută de un bărbat în propriul dormitor. Ce se ascundea în perna sa: „Așa ceva nu am...
Film Now
Dolph Lundgren, secretul căsniciei fericite cu soția sa, mai tânără cu 39 de ani decât el: „E ciudat, dar...
UTV
Mira s-a mutat cu Levi Elekes într-o casă luminoasă: „În sfârșit mă trezesc cu chef de viață”