Transrarău - Drumul Comorilor, cum a fost botezat de autorități, a fost deschis traficului după zeci de ani în care doar mașinile de teren puteau circula pe el. Cei 10 kilometri de șosea fac legătura între Valea Bistriței și Valea Moldovei. Cei mai bucuroși de refacerea drumului sunt turiştii care merg la cabana Rarău, la Pietrele Doamnei, dar și la Mănăstrirea Rarău.
Lucrările efectuate până acum au costat 5 milioane de lei. "Am crezut de cuviință că este foarte importantă această legătură, drumul Transrarău Drumul Comorilor, pentru că ea poate deschide calea către civilizație, către dezvoltare, sunt de departe două văi importante populate cu foarte multe localități care până astăzi au fost separate," a spus Cătălin Nechifor, președinte Consiliului Judeţean Suceava.
Transrarăul este un drum cu regim special, cu prioritate pentru mașinile care urcă, accesul vehiculelor de gabarit ridicat și al autocarelor fiind interzis. Autoritățile mai au însă de lucrat la partea de semnalizare și la montarea parapetelor.