Muncitorii Uzinei de Prelucrare a Cuprului şi-au pierdut calmul când au fost scoşi din fabrica de jandarmi şi au văzut cum executorul judecătoresc a început să demonteze utilajele.
Conducerea uzinei acuză executorul că a intrat în fabrică ilegal și a distrus aparatură de aproape 50.000 de euro iar singurul scop a fost acela de a opri activitatea uzinei nicidecum recuperarea datoriilor.
"L-am însoțit pe domnul executor, este un ordin executoresc. Domnul executor nu face nimic decât pune în aplicare un text de lege prin care pune în posesia persoane respective. Dacă veți plăti acea sumă rămâneți cu utilajele, aveți această posibilitate, nu înțeleg de ce vă văitați," a spus George Neacșu, reprezentant creditor.
Constantin Sănăuțanu, consilier juridic al uzinei: "Au un documet fals și care domnul il deține, în baza căruia face acest act de executare, este un act fals semnat de către unul dintre asociații societății pe care o reprezintă sau pe care o asistă dumnealui."
"Ne execută pe baza unei convenții și a unui contract nesemnat, nederulat, un abuz jalnic," susţine şi Dumitru Iacoban, director executiv Sinarom.
La Uzina din Iacobeni lucrează aproximativ 100 de muncitori, iar oamenii se tem acum că vor ajunge pe drumuri.
După mai bine de opt ore de proteste, executorul a renunțat pe moment să mai ridice utilajele dezmembrate. Uzina de prelucrare a Cuprului de la Iacobeni aparține din anul 2011 unei firme cu acționariat chinez care a plătit peste 15 milioane de lei pentru fabrică, dar și pentru exploatarea de cupru.