10 milioane de lei a cheltuit Primăria în 2013 pentru întreţinerea drumurilor din municipiu. La începutul acestui an, reprezentanţii Primăriei au apelat la o nouă metodă pentru a asfalta gropile din oraş.
„Am scos, de această dată, frezele pentru a încerca ca acolo unde gropile s-au spart dese, una lângă alta să nu mai facem plombe, decapăm pe suprafeţe mari,” declara Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iași pe 4 februarie 2013.
După patru amânări, nici Pasajul Mihai Eminescu nu a fost finalizat în acest an. Cu toate acestea, autorităţile sunt de părere că, faţă de anul 2012, avem o infrastructură rutieră mai bună.
„A fost un plus, o creştere mai ales pe partea de dezvoltare pentru că am avut, să spunem, în grafic o sumă mai mare pe care a trebuit să o consumăm din fonduri europene şi care aînsemnat, bineînţeles, şi un volum de lucrări mai mare dar cred că cel mai lucru va fi sfârşitul anului 2014 care va duce la finalizarea Pasajului Eminescu,” declară acum Mihai Chirica.
Progrese s-au făcut şi pe drumurile judeţene, în opinia celor care se ocupă de administrarea lor. 23 de kilometri au fost asfaltaţi în acest an faţă de 1,8 kilometri, câţi au fost în 2012, iar 70 de kilometri de şosea au fost pietruiţi.
„Sunt undeva la 270 de miliarde de lei vechi, investiţii în drumuri judeţene pentru anul 2013. Aici au mai fost şi nişte studii, pe lângă investiţii, u fost nişte studii. Practic, pregătim noile investiţii de pe 2014,” a spus Daniel Minciună, șeful Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași.
Din totalul de 1035 kilometri de drumuri judeţene, doar 780 sunt asfaltaţi iar pe o distranţă de 130 de kilometri a fost pusă doar piatră. În plus, în județul Iași sunt și 59 kilometri de drum de pămâmt.