Proba a ţinut trei ore, iar la sfârşit elevii au schimbat impresii. Este al doilea an în care și elevii de clasa a XI-a susțin simularea examenului de bacalaureat. Prima probă, cea de limba și literatura română, le-a ridicat mici probleme elevilor care nu s-au pregătit suficient.
"Acceptabil pentru unul care știe să învețe. - Tu ai învățat? - Nu prea am învățat. - Şi la ce notă te aștepți? - Nu știu, că am făcut doar subiectul 1 și subiectul 2."
"- Ce notă crezi că o să iei? - 6. -Te-ar mulțumi? - La cât am învățat, da."
"Au fost ușoare, numai că nu am învățat noi îndeajuns."
" - La ce notă te aștepți? - Nu știu, dar oricum a fost foarte greu."
Scopul acestei simulări este ca elevii să se obișnuiască din timp cu emoțiile unui examen, dar și să-și evalueze nivelul cunoștințelor.
"Am avut o prezenţă foarte bună, ceea ce implică activitatea şi conştientizarea elevilor atât de a XI-a, care, zic eu, este cea mai importantă, dar nu departe şi pentru cei de-a XII-a. Proba s-a desfăşurat fără incidente, elevii au înţeles din prelucrările ulterioare că frauda nu duce la nimic bun," a spus Dolores Voinea, director la Colegiul Tehnic "Ioan C. Ștefănescu".
Următoarea probă, cea obligatorie a profilului, va avea loc pe 4 martie, urmând ca pe 6 martie să fie simularea probei la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afișate pe 12 martie.