26 de vasluieni și-au câștigat în instanță dreptul de a recupera economiile depuse la CEC înainte de 1989. Administraţiei Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui a contestat însă de 15 ori decizia în instanţă. Toate cererile au fost respinse, aşa că Fiscul a fost somat să plătească până la jumătatea acestei luni banii. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, sediul şi alte câteva bunuri au fost puse sub sechestru şi vor fi scoase la vânzare.
„Am cerut executorului judecătoresc certificatul cadastral. L-a primit în data de 12 şi urmează ca în termen de două, trei zile, mâine sau poimâine, să treacă la punerea sub sechestru, după care urmează evaluarea şi scoaterea la vânzare publică a bunurilor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice,” a spus Ioan Aionoaie, unul dintre păgubiți.
Conducerea instituţiei nici nu vrea să audă de această decizie. Susţine că punerea sub sechestru a clădirii este ilegală.
„Am depus şi o să mai depunem contestaţie asupra sechestrului care se va aplica. În primul rând este proprietatea publică. Şi pe proprietatea publică nu poate fi aplicat sechestru şi apoi scoasă la vânzare,” a declarat Ion Pavăl, directorul adjunct al Administrației de Finanțe Publice Vaslui.
La datoria de 700 de mii de lei se mai adaugă dobânda, de 500 de mii de lei, dar şi cheltuielile de judecată.