Hamburgeri, sadwich-uri, pizza sau aripioare picante. Aşa au arătat meniurile celor care au ieşit să se plimbe odată cu deschiderea restaurantelor, fast-food-urilor si a centrelor comerciale.
„Câte o pizza că acasă nu facem pizza, ne-am săturat de stat la bucătărie. Nu e sănătoasă, dar e gustoasă.”
„(Am venit să mâncăm) pizza cu pui, pizza cu şuncă şi să gustăm shaorma de aici din România să vedem cum e.”
Astfel de meniuri sunt exact opusul recomandărilor medicilor.
„Să încerce, cu măsura posibilului, să treacă la un regim alimentar hidric, regim alimentar uşor bazat pe fructe, pe legume, pe ceaiuri, să facă mişcare. Excesul de alimente şi de alcool poate duce la trimiterea direct la spital şi ajungerea pe patul de spital,” explică Gabriel Perianu, medic la Spitalul „Sf.Spiridon".
Pofticioşii recunosc că bucatele de tip fast food sunt bogate în calorii, dar susţin că fac excese doar de sărbători.
„De săptămâna viitoare o să încep sala, alergări şi dietă, renunţ la shaorma.”
Statisticile arată că un sfert dintre români sunt supraponderali.