Cei 25 de activiști Greenpeace care au format zona de carantină anti-Chevron sunt din România, Austria, Cehia, Germania, Polonia, Slovacia și Ungaria. Militanții de mediu au blocat accesul în șantier și au arborat mesaje împotriva fracturării hidraulice. "Noi vrem ca Chevron să îşi oprească activitatea în România şi să părăsească această ţară, pentru că metodele lor sunt periculoase pentru mediul înconjurător şi pentru comunitate," a spus Jan Rovensky, activist Greenpeace Cehia.
"Îmi doresc ca Guvernul să oprescă această activitate pentru că face rău mediului înconjurător şi este împotriva voinţei localnicilor," a adăugat Andreas Howack, activist Greenpeace Germania.
"După cum ştim, fracturarea hidraulică este una dintre cele mai nocive, iar ceea ce se întâmplă aici, chiar dacă se numeşte explorare urmată de exploatare este de fapt acelaşi sistem," a declarat Laurenţiu Ciocîrlan, coordonator campanii Greenpeace România. Romina Gavrilescu, activist Greenpeace România: "Dacă ai principii şi idealuri nu e greu să protestezi, te menţine cum trebuie, fresh."
Peter Svitek are 34 de ani şi e din Slovacia. În viaţa de zi cu zi este inginer IT, însă îşi doreşte să protejeze natura. De aceea e în Greenpeace de aproape un deceniu, iar acum a venit în România: "Dacă mă uit la acest frumos loc, văd natura frumoasă, văd stilul de viață liniștit de aici și vreau să salvez acest spațiu. Și acesta este motivul pentru care sunt aici."
Jandarmii i-au legitimat pe toți activiștii Greenpeace și i-au anunțat că îi vor amenda dacă nu eliberează zona. Lucian Modoranu, purtătorul de cuvând al IJJ Vaslui: "În funcţie de evoluţia situaţiei operative din zona de responsabilitate, vor fi aplicate măsurile legale care sunt prevăzute de actele normative în vigoare."
Reprezentanții companiei Chevron au transmis un comunicat de presă în care precizează că sunt la curent cu protestele de la Siliștea, comuna Pungești și că "respectă dreptul persoanelor de a-și exprima punctul de vedere, dar consideră că acesta trebuie exercitat în limitele legii."