În goana după profit, vânzătorii numai la clienţi nu se mai gândesc. Totul este făcut în grabă şi fără cele mai mici reguli de igienă.
" - Ceilalți angajați nu poartă mănuși. - Ceilalți sunt la grătar și dacă iau mănușa asta și o pun la grătar, domnul ia foc. - Domnul din spatele dumneavoastră, care tăia carne, nu are mănuși. - Domnul e bucătar, e grataragiu."
" - Nu trebuie să le purtați tot timpul? - Este adevărat, dar m-am dus să mă spăl și le-am lăsat acolo. - Păi apoi ați tăiat niște carne, ați pus-o în tavă. - Da, am văzut. A fost o greșeală. Asta-i treaba, o eroare."
Şi dacă de clienţi nu duc lipsă, comercianţii îşi permit să-i şi păcălească. De exemplu, le vând colaci moldoveneşti cu nucă doar...în reţetă.
" - Nu înșelați clienții astfel? - Nu, doamnă. - Explicați-ne, atunci, dacă spuneți că nu. Ce este acest premix? - Nucă. - E doar opt la sută. - E nucă."
În ciuda neregulilor găsite de inspectorii OPC, pelerinii nu se feresc să cumpere mâncare de la tarabe.
"- Ați avea curaj să mâncați de aici? - Da, de ce nu ? - Uitați, domnii sunt foarte frumoși îmbrăcați, e curat."
"Am văzut că toată lumea mănâncă și am zis eu că e proaspăt, eu cred că e proaspăt, că e bun. Eu așa cred."
Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor vor face controale și în zilele următoare.