Clubul IQ deschis la Iaşi numără până acum 30 de membri, toţi olimpici naţionali sau internaţionali. Noul centru va servi drept loc exclusivist de întâlnire al tinerilor cu rezultate deosebite la învăţătură.
„Ne vom cunoaşte mai bine, vom face diferite activităţi, ne integrăm, cunoaştem persoane noi. Pot ieşi proiecte comune. Cu siguranţă. Depinde însă de ceilalţi şi de colaborarea dintre noi,” a spus Alexandru Plămadă, olimpic la limba franceză.
„Discutăm despre pasiunile comune. Facem workshop-uri sau activităţi pentru dezvoltarea noastră personală. Pe lângă dezvoltarea profesională, este foarte important să aflăm mai multe despre noi, despre motivaţie, cum să ducem un lucru la capăt pe care l-am început,” este de părere Anca Diaconu, olimpică la chimie.
Atât elevii olimpici cât şi inițiatorii proiectului văd în Clubul IQ oportunităţi de a dezvolta proiecte comune, de a face schimburi de experienţă.
„Acest club adună oameni cu aceleaşi viziuni. Ne găsim puncte comune şi putem să învăţăm din experienţele celuilalt,” a spus Irina Șerban, olimpică la chimie.
„Am început cu ateliere de creaţie, de improvizaţie chestii care poate nu ne ajută acum pe moment, dar cu siguranţă ne vor ajuta pe viitor pentru că din câte ştim se caută dezvoltarea multilaterală, nu se caută să fii bun pe un anumit domeniu,” a adăugat Mircea Popovici, olimpic la informatică.
„Le propunem activităţi care să interacţioneze cu sectorul de afaceri, cu mediul universitar, cu sectorul administrativ, să cunoască mai bine ce oportunităţi sunt în comunitatea locală şi în momentul la care vor trebui să ia o decizie de a merge la studii sau la muncă afară, să poată lua această decizie informaţi,” a declarat Ciprian Păiuș, director executiv la Fundația Comunitară Iași.
Cei care doresc să se înscrie în club mai au la dispoziție trei săptămâni și trebuie să îndeplinească o singură condiţie: Să fie olimpici naţionali sau internaţionali sau să fi câştigat un concurs recunoscut de Ministerul Educaţiei.