Ieșenii spun că anul acesta nu se vor bucura de mesele îmbelşugate de altă dată. Preţurile crescute şi salariile mici au dictat: cumpătarea este cuvântul de ordine pentru sărbătorile de iarnă.
”Păi cât îmi permit. Îmi cumpăr un pui, caut şi eu care e mai mare, aşa de 2 kilograme şi un kilogram de carne de porc şi la revedere. Asta-i carnea..300-400 de mii de lei. Atât”, a spus un ieșean.
”Puţin, nu ştiu, un milion..ceva de genul ăsta. Nu ştiu, o să vedem”, a spus alt locuitor.
”Au crescut, cel puţin cu 15 la sută. Dacă salariul este de de 6 milioane vă daţi seama cât pot să cheltui”, a spus alt cumpărător.
Nici cei mai cu dare de mână nu-și permit să cheltuiască mai mult de câteva sute de lei.
”Păi dacă faci un cârnaţ, mai o friptură, mai nu ştiu ce..îţi trebuie cel puţin în jur de 12-13 kilograme de carne”, a spus alt cumpărător.
Cei care nu şi-au terminat cumpărăturile pentru masa de Crăciun şi Revelion trebuie să ştie că pentru un kilogram de carne de porc vor scoate din buzunar peste 14 lei, carnea de vită se vinde cu acelaşi preţ, iar ieşenii care vor opta pentru carnea de pui vor plăti 8 lei pentru fiecare kilogram.
CARTON PRETURI CARNE
Pulpă de porc -14,5 lei/kg
Carne de porc - 17,5 lei/kg
Pulpă de vită - 21,5 lei/kg
Carne de vită - 13,9 lei/kg
Pulpe de pui - 8,2 lei/kg
Piept de pui - 14,5 lei/kg