Şoferii înregistraţi marţi de pistolul radar nici nu au apucat să-şi dea seama de unde au fost depistaţi de poliţişti. Şi asta pentru că aparatul poate fi folosit cu uşurinţă din orice locaţie.
"Poate să fie și montat pe o mașină, cu un suport, poate fi folosit în cubul unei motociclete, poate să fie folosit ca atare în mână sau pe trepied, depinde de modalitatea preferată și de zona unde este pus," a explicat distribuitorul echipamentului.
Mai mult, cu un astfel de echipament, maşina vizată de poliţişti poate fi surprinsă în cadru la orice distanţă s-ar afla, până la limita de 1,2 km: "Grosimea undei este aceeași ca și la momentul la care pornește din pistol, ceea ce îi permite practic să individualizeze la orice distanță ținta pe care vrea s-o măsoare."
Un astfel de echipament costă aproximativ 10.000 de euro, însă investiţia este absolut necesară, susţin autorităţile.
"Suntem al doilea judeţ ca întindere, suntem numărul unu ca infrastructură, reţea de drumuri mă refer, în utima vreme avem destul de multe drumuri reabilitate. DN 17 reabilitat, DN29 reabilitat.. DN17 este numărul 1 în județ cu accidente cu consecințe deosebit de grave, adică cu persoane decedate," a declarat etrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.
"Avem speranța ca prin utilizarea și de polițiștii suceveni a acestui gen de aparat tip radar, alături de celelalte 10 aparate radar montate pe autospeciale de poliție și alte patru aparate tip piton să ducem la creșterea gradului de siguranță rutieră și la cât mai puțini morți și răniți pe șoselele sucevene," a adăugat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.
În ţară, mai există încă un singur pistol radar dat în comodat polişitilor din Constanţa şi alte două cumpărate de Poliţia Română şi folosite pe raza judeţului Ilfov şi pe autostrada A3.