Proiectul pârtiei de la Câmpulung Moldovenesc a demarat în 2009 și, conform graficului, trebuia construit un traseu de 4.200 de metri.
Zona trebuia electrificată și se prevedea și o instalație pentru zăpadă artificială. Doar telegondola a fost inaugurată în 2012, adică într-un an electoral, restul lucrărilor au fost realizate pe trei sferturi. Blocarea finanțării aduce de la sine alte costuri pentru întreținere și chiar pentru reparații.
„Apar degradări la drumul de acces către parcarea care se va amenaja, lucrări de degradare și pe suprafața pârtiei datorită faptului că sunt apele pluviale care nu sunt preluate în proporție de 100%, la mijlocul pârtiei a apărut o alunecare de teren care trebuie rezolvată,” a explicat Daniel Coca, inspector în cadrul Primăriei Câmpulung Moldovenesc.
Peste instalația de transport pe cablu care a costat 34 de milioane de lei a trecut deja o iarna fără ca vreun turist să urce în telegondole.
Statul a alocat pentru pârtia de la Câmpulung Moldovenesc 10 milioane de euro și ar fi nevoie de tot atâția bani pentru finalizarea proiectului. Firma care s-a ocupat de lucrări mai are de încasat 7 milioane de lei.
„Chiar de atunci, din 2013, iarna lui 2013 am primit o asigurare verbală din partea doamnei ministru Grapini că obiectivele de investiții de acest gen care au un procent de peste 80%, e și cazul pârtiei din Câmpulung, care are acest proces de finalitate, vor fi finalizate până la finele anului 2013 și vor primi banii necesari decontării lucrărilor pe care s-au executat. Nici până la această dată acest lucru nu s-a întâmplat,” a spus Mihăiță Negură, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.
Primăria Câmpulung Moldovenesc intenționează să încheie un parteneriat public-privat pentru amenajarea complexului turistic.