În sala de clasă amenajată în sufragerie fac ore cei patru elevi din clasele primare. Învățătoarea spune că era singura soluție ca să poată preda lecțiile în condițiile în care școala din sat este plină de șobolani și într-o stare avansată de degradare.
"Instalația electrică lasă de dorit, riști să explodeze orice bagi în priză, căldură nu este chiar dacă faci foc în sobă non-stop pentru că sălile sunt mari și se vede cu ochiul liber că este în stare de paragină, începe să cadă," spune Ionela Păcuraru, învățătoare.
Copiii, unul de clasă pregătitoare, doi de clasa întâi și unul de clasa a III-a sunt încântați că nu treabuie să meargă la școala veche și să stea în frig cel puțin patru ore pe zi. Mulțumiți se declară și părinții. În lipsa acestei soluții provizorii, copiii ar fi fost nevoiți să facă naveta, iar cea mai apropiată unitate de învățământ este la 20 de kilometri.
Gheorghe Pancu, directorul Liceului "Nicolai Nanu" Broșteni: "Noi nu avem nimic la capitolul finanțare complemantară bani pentru asemenea demersuri și nu avem nici o garanție că școala va funcționa de la un an la altul și atunci ar fi o investiție inutilă."
Dacă nu se va găsi o soluţie în cel mult trei ani, lucrurile vor fi şi mai dificile pentru că în sat vor fi 11 copii cu vârstă școlară și nu vor mai încăpea toți în sufrageria învățătoarei.