În timp ce afară sunt peste 30 de grade Celsius, în fabrica de îngheţată muncitorii lucrează la minus 35 de grade. Nimeni nu poate sta fără pufoaice, căciuli groase, mânuşi de lână şi fulare.
Cel mai frig este în tunelul de răcire şi în camerele pline cu îngheţată. Angajaţii spun că s-au obişnuit cu condițiile, chiar dacă uneori sunt afectaţi de temperaturile scăzute.
Ceva mai... cald este la linia de ambalare a îngheţatei. Sunt 14 grade Celsius cu plus.
În timp, munca în frig a adus şi avantaje angajaţilor. Oamenii nu mai răcesc la fel de uşor.
Medicii avertizează că, după terminarea lucrului, nu este indicată ieşirea bruscă de la temperaturile foarte scăzute la cele de afară. Oamenii pot fac şoc hipotermic. De aceea, fabricile de gheaţă şi de îngheţată au camere speciale unde angajaţii petrec câteva minute pentru ca organismul să se adapteze la o temperatură mai ridicată.