La Şcoala Postliceală Sanitară, lucrările la un cămin şi la cantină au fost abandonate din lipsă de bani  

Data publicării:
camin postliceala

Şcoala Postliceală Ghica Vodă şcolarizează anual peste 1600 de absolvenţi care îşi doresc o diplomă de asistent medical recunoscută peste hotare. Singurul cămin în care se puteau caza cei care nu sunt din Iaşi şi urmează cursurile acestei şcoli a intrat în renovări în 2008, în cadrul unui proiect cu valoare totală de aproape 2,4 milioane de lei.

Căminul ar fi trebuit să aibă 200 de locuri, în camere cu două paturi şi baie proprie. Numai că lucrările de modernizare începute în 2008 au fost sistate din lipsă de fonduri, aşa că, de cinci ani, clădirea a rămas în paragină.

„Proiectul prevedea recopartimentarea camerelor, evident, toate instalaţiile trebuiau refăcute, atât cele sanitare cât şi cele electrice, terasamentul trebuia refăcut, schimbarea tuturor uşilor şi a tuturor geamurilor. Căminul, ca şi şcoala, are o vechime de peste 40 de ani. În această perioadă nu a fost făcută niciodată o reabilitare totală”, a explicat Edmond Ciumaşu, directorul Şcolii Postliceale Sanitare Ghica Vodă.

Cei care vor studia din toamnă la Şcoala Postliceală Ghica Vodă şi au nevoie de cazare vor fi nevoiţi să se descurce singuri, pentru că acesta este singurul cămin de care dispune unitatea de învăţământ. Pentru ca lucrările să fie finalizate ar mai fi nevoie de 1,7 milioane de lei, însă de cinci ani conducerea şcolii primeşte doar promisiuni.

„Cei care nu sunt din Iaşi fie au făcut navet, fie şi-au căutat chirie în diverse locaţii ale oraşului, din păcate. Răspunsul pe care îl primim, dat fiind contextul economic, noi înţelegem foarte bine aceste lucruri, este că, la o viitoare rectificare bugetară, vor fi prevăzute şi fonduri pentru finalizarea acestei investiţii”, a mai spus directorul Şcolii Postliceale Sanitare Ghica Vodă.

În fiecare an, concurenţa pentru un loc la singura şcoală postliceală de stat din Iaşi este acerbă. Mai ales că se pot înscrie şi cei care nu au promovat examenul de maturitate, iar diploma obţinută la finalizarea studiilor este recunoscută la nivel internaţional. În fiecare an, aproape 40% dintre cei care termină cursurile acestei şcoli îşi găsesc imediat de lucru în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri