Fundaţia a căutat în judeţ familii cu venituri modeste şi ai căror membri să îşi dorească să lucreze, dar care nu şi-au putut găsi un loc de muncă în zonă. Donaţiile îi vizează şi pe copiii acestor familii. Învăţând să aibă grijă de stupi şi de capre, ei pot să înveţe o meserie şi îşi pot ajuta părinţii să dezvolte o afacere.
"E o muncă ușoară și de viitor. Se pot câștiga bani ușor. La rândul nostru o să donăm și noi."
"Copii am și la liceu și la facultate, cheltuielile sunt multe. Acum chiar am fost încântata când am auzit de proiectul ăsta."
Gabriela Grama, specialist relații publice World Vision: "Noi credem că pentru a le putea asigura acestor copii condiții mai bune de trai este nevoie ca părinții lor să aibă o ocupație, să aibă o deprindere."
Proiectul va ţine timp de trei ani, timp în care aceste familii vor fi instruite de specialişti în apicultură, primesc echipament apicol și au posibilitatea de a vinde producția proprie, dar nu şi stupii. În urmă cu doi ani, alte 100 de familii vasluiene au primit albine şi acum au afaceri în toată regula.
Mihai Cumpătescu, vechi beneficiar al programului: "Acest proiect, pentru mine a apărut într-o perioadă de criză, de secetă. Eu din așa ceva pot să îmi întrețin familia."
Gheorghiță Popovici, președintele Asociaței Apicole Negrești: "Practic, dacă noi am băgat la albinuţe 10 lei, noi luăm 100 de lei înapoi."
Noul program de donații de stupi și de capre are o valoare totală de 77 de mii de dolari.
Gabriela Grama, specialist relații publice World Vision, a explicat pe larg cum funcţionează acest proiect la Jurnalul Digi24 Iaşi: