Coșuri din nuiele, un car cu ulcioare și multe piese din lemn folosite in gospodariile traditionale recreează atmosfera din alt secol. Totul este completat cu imagini inedite din acele vremuri. "Este vorba de reînvierea unor tradiții, a unor târguri, iarmaroace și a modului cum se făcea negoț altă dată," a explicat Lăcrămioara Stratulat, director Complexul Muzeal Național Moldova Iași.
"Ce-am încercat noi să facem este să aducem în spațiul acestui neogotic câteva fotografii, câteva piese care marchează doar niște piese de rezistență ale ceea ce înseamnă lumea târgului de acum și de altă dată," a prezentat Victor Munteanu, etnograf.
Expoziția face parte dintr-un proiect pentru dezvoltarea și înregistrarea unei mărci locale realizat de Camera Agricolă Județeană în colaborare cu Muzeul de Etnografie. "A apărut problema realizării unei mărci locale, de produs tradițional. Să avem și noi produse în Moldova, așa cum alții au produse în Bucovina, produse în Ardeal sau produs secuiesc," a spus Constantin Ciobanu, consilier Camera Agricolă Județeană Iași.
"Ideea a pornit de la necesitatea micilor producători de a-și comercializa produsele agroalimentare în spații organizate, dar și având la îndemână un instrument, o marcă de promovare, o marcă autohtonă și specifică județului nostru," a declarat Monica Pandelea, directorul executiv al Camerei Agricole Județene Iași.
Expoziţia este deschisă în perioada 10-16 iunie, între orele 10-17.