Aurica Filip are 4 ani de când vinde pepeni în pieţele din Iaşi. Aduce marfa direct din Dăbuleni, de pe cele 3 hectare de pământ de care se îngrijește chiar ea. Femeia a observat însă că vânzările sunt sunt tot mai slabe aşa că în acest an a venit cu o ofertă: dă pepeni pe bonuri de masă.
„Ca să vindem. Să luăm mâncare pe ele. Nu sunt tot bani şi bonurile? Sunt oameni care vin. Dacă face 9 lei un bon, îi dai pepene de 9 lei”, spune Aurica Filip.
Ideea a prins repede. Încă din prima zi au fost 3 persoane care au dat la schimb un bon de masă pentru un pepene de aproape 10 kilograme.
„Cred că este un ajutor petru cei care nu au posibilităţi financiare în permanenţă. Se poate întâmpla la orice familie în perioada în care nu are bani lichizi şi atunci schimbul pe bonuri de masă e avantajos”, a spus un cumpărător.
Producătorii şi comercianții de pepeni se tem că în acest an vor fi nevoiți să-şi dea marfa aproape gratis. Producţia este mare, încât oamenii sunt dispuși să vândă marfa pe bani puțini numai ca să scape de ea. Preţul ar putea ajunge însă atât de mic încât să nu acopere cheltuielile de producţie şi transport.