Parcul de joacă de la Țibana a fost aprobat de Ministerul Mediului în anul 2012, dar lucrările au început abia în urmă cu trei săptămâni, când autoritățile locale au primit banii necesari. Actualul primar al comunei spune că proiectul a fost demarat în mandatul fostului edil și că a aflat abia acum că terenul este în proprietatea Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară. Nu are însă de gând să lase ca acest lucru să îi strice planurile, în pofida opoziţiei unităţii de învăţământ şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean.
"Vom ataca titlul de proprietate în instanță și îl vom anula. - În acest timp ce se întâmplă cu lucrările? Nu se sistează, merg înainte,” a spus Gheorghe Rotaru, primarul comunei Țibana.
Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași: “Primăria a început o construcție, a început niște lucrări, fără avizul inspectoratului, fără avizul Ministerului Educației. În această situație, Inspectoratul Școlar face demersurile necesare în instanță.”
Profesorii liceului au si argumente împotriva proiectului. Dascălii spun că parcul de joacă va bloca accesul maşinilor de intervenţie în cazul unei situaţii de urgenţă. Nimic mai fals, susţine primarul: “După cum puteți vedea, spațiul este până la capăt, aici nu este nimic contruit, nu se contruiește nimic, rămâne spațiu verde. Asta înseamnă că mașinile de intervenție pot să intre fără probleme, fără nimic, absolut.”
Cadrele didactice sunt nemulţumite şi de faptul că parcul le periclitează activitatea atelierului de tâmplarie, recent construit.
“Are nevoie de căi de acces pentru fosa vidanjabilă, în acest moment fosa vidanjabilă este direct în parc și nu mai putem vidanja acolo apele reziduale și canalizarea. Tot la fel, avem un rezervor de propan. E înconjurat de parc,” a spus profesorul Remi Diaconu.
În tot acest scandal, localnicii sunt de partea Primăriei:
“Trebuie să avem grijă de copii și trebuie să fie și parc pentru copii, că unde se duc să se joace?!”
“Nu știu și ei de un leagăn, de o jucărie care să le dezvolte memoria, să îi dezvolte și pe ei mai altfel.”
Parcul de joacă va costa 1, 5 milioane de lei, iar banii au fost obținuți prin Programul Național de Dezvoltare Locală.