La Universitatea Petre Andrei s-au înscris aproape patru sute de candidaţi pe cele 850 de locuri scoase la concurs. Cei mai mulți au optat pentru Facultatea de Drept acolo unde concurenţa este deja de doi candidați pe un loc. Tinerii spun că au ales o universitate privată în detrimentul uneia de stat deoarece sistemul de predare este unul mai modern şi le permite să aibă şi un loc de muncă în timpul studiilor. "Mai am alte lucruri de făcut pe lângă facultate şi mi s-a părut că este foarte bună Facultatea de Drept,"a spus un candidat.
"Studiile juridice sunt unele dintre cele mai căutate studii. Mai fac şi altceva, sunt administrator la o societate. Mi se pare OK să fac şi o facultate dar să şi muncesc," este de părere un alt candidat.
La fel ca și la majoritatea universităților de stat, și la privat admiterea se face pe bază de concurs de dosare - contează media de la bacalaureat: 80% media de admitere şi 20% nota la limba română de la examenul de bacalaureat.
Universitatea are cinci facultăţi, programe de licenţă dar şi de master, iar taxele de înscrie variază de la 150 la 200 de lei. prof.dr. Doru Tompea, rector al Universităţii Petre Andrei din Iaşi: "În ceea ce priveşte taxele, sunt aceleaşi ca şi anul trecut, atât cele de înscriere cât şi taxele anuale. Ele variază, oscilează între trei mii, trei mii trei sute de lei la ciclul de licenţă şi patru mii patru sute la Facultatea de Drept, unde concurenţa este foarte mare."
Înscrierile se încheie pe 26 septembrie cu câteva zile înainte de începerea anului universitar.