Emoţiile sunt o necunoscută pentru cei 140 de absolvenţi de clasa a 12-a de la Colegiul Naţional ''Emil Racoviţă'' din Iaşi care susţin proba de evaluare a competenţelor digitale.
"Cu cât evoluează tehnologia, cu atât această probă o să devină din ce în ce mai uşoară, toată lumea are acces la un calculator în zilele noastre. Mi se pare o probă formală", consideră un elev.
"Nu mi se pare că ar trebui să pună în dificultate, adică suntem într-o epocă în care să faci nişte click-uri e suficient", a spus un alt elev.
Încrezători sunt şi dascălii.
"Nu este o probă care să ridice probleme deoarece elevii în general sunt pregătiţi foarte bine la partea de competenţe digitale", susținePaula Gavrilescu, directorul Colegiului Naţional ''Emil Racoviţă'' din Iaşi.
Examenul este format dintr-o probă teoretică şi una practică, iar elevii au la dispoziţie 90 de minute pentru a rezolva subiectele. Rezultatul va fi afișat după 21 iunie.
”Este posibil ca ei să obţină patru tipuri de calificativ, de fapt trei şi o situaţie în care nu obţin un calificativ dacă au mai puţin de 10 puncte. Cel mai bun calificativ pe care-l vizează candidaţii este acela de utilizator experimentat al calculatorului. În general putem spune că elevii sunt atraşi de lucrul cu calculatorul şi proba se desfăşoară bine, nu sunt probleme deosebite”, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.
Următoarea probă a examenului de bacalaureat, limba şi literatură română scris, va avea loc pe 1 iulie.