Încă din prima oră de înscrieri, zeci de tineri s-au aşezat la rând pentru depunerea dosarelor la Medicină Generală. Se pregătesc de cel puţin un an şi speră să obţină note mari la examenul scris.
"Îmi place foarte mult anatomia şi chimia mi-a plăcut foarte mult şi, în al doilea rând, îmi place foarte mult să ajut oamenii. Şi am zis că ăsta trebuie să fie drumul meu în continuare."
"La început, părinţii au vrut să am aceată opţiune, apoi m-a încântat şi pe mine, încă din clasa a noua, deşi am urmat un profil tehnologic la liceu. Îmi place medicina, îmi plac oamenii şi ceea ce fac, însă sistemul din România nu este aşa de favorabil pentru studenţi şi pentru medici în general."
"Am ales pentru că este o facultate serioasă, cu siguranţă am nevoie în ţară şi în afara ţării de această diplomă şi am ales specializarea de asistentă medicală generală pentru că mă interesează şi îmi va fi de folos," au spus studenţii.
În prima zi de înscrieri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi au fost depuse doar 67 de dosare. Valul de candidaţi este aşteptat la sfârşitul săptămânii. Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la celelalte universităţi.
Ionuţ Nistor, secretarul comisiei de admitere UAIC Iaşi: "în prima zi s-au înscris aproximativ 325 de candidaţi, iar la master 377. Cele mai căutate specializări au fost ca şi facultăţi până acum FEAA, Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice."
De miercuri au început înscrierile şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, unde anul acesta au fost introduse două noi specializări: exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară şi protecţia consumatorului şi a mediului.
În total, la cele cinci universităţi de stat sunt peste zece mii de locuri la studiile de licenţă.