Comercianţii stropesc cu apă legumele şi fructele de pe tarabe de 4-5-6 ori. Doar aşa pot menţine un aspect proaspăt al produselor. Din cauza temperaturilor care ajung şi la 40 de grade, multe dintre legume şi fructe ajung la gunoi.
"Undeva un 30 la sută aruncăm din marfă. 70 le vindem, 30 le aruncăm. Se ofilesc prea repede, căldura mare, asta e treaba."
"Mai stropim cu puţină apă. - Se strică din cauza căldurii? - Pe a doua, a treia zi, da, când e proaspătă e ok," spun comercianţii.
Iar cumpărătorii recunosc că sunt pretenţioşi când se aprovizionează.
"Dacă sunt proaspte, cumpărăm. Dacă sunt stricate, ne orientăm că nu dăm banul chiar aşa fără să ne uităm."
" - De ce ţineţi cont atunci când cumpăraţi un produs de la piaţă? - Să fie proaspăt şi mai ieftin. Omul alege ce-i convine, dacă nu, nu iau dacă nu-i bun."
Meteorologii spun că temperaturile se vor menţine crescute şi în zilele viitoare.