Deşi locaţia a fost stabilită cu ajutorul unor specialişti precum Raed Arafat sau Vasile Cepoi, primarul Gheorghe Nichita a decis să trimită la Minister un alt amplasament.
"Deci noi am înaintat la Ministerul Sănătății un amplasament, cel de la Antibiotice Iași, știți, este stația aia de energie de 110,
acolo în zona aceea avem noi teren, vreo 17 ha și l-am înaintat către Ministerul Sănătății. Astăzi putem pune la dispoziție terenul din zona Metro înspre Antibiotice care este al nostru, avem canalizare, avem infrastructură și așa mai departe," declara Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi, în ediţia din 3 septembrie 2014 a emisiunii Vocile Iaşiului.
Noul prefect al judeţului Iaşi, Dan Cârlan, consideră că locul unde va trebui construit Spitalul Regional de Urgenţe este terenul din comuna Miroslava, teren care a fost pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii încă din 2012.
Ovidiu Mihăiuc, moderator Vocile Iaşiului: "Acum, când există finanțare, primăria dorește o altă locație. Vi se pare că..."
Dan Cârlan, prefectul Iaşiului: "N-am auzit așa ceva. Eu știu foarte clar că aceasta este locația susținută de către toată lumea și este logică. Miroslava însemnând la drumul european, la ieșirea din municipiul Iași pe drumul spre Moldova pentru că un spital regional de urgențe trebuie să fie așezat nicăieri în altă parte decât la poarta de intrare a Moldovei spre Iași."
Declaraţia a fost făcută de Dan Cârlan, prefectul județului Iași, în ediţia din 8 septembrie 2014 a emisiunii „Vocile Iașiului”.
La Iaşi, primii paşi pentru ridicarea unui Spital Regional de Urgenţă s-au făcut în 2007. Studiile de fezabilitate au înghiţit o jumătate de milion de euro. Bani aruncaţi în vânt. După şapte ani, proiectul trebuie refăcut, pentru că studiile nu mai sunt valabile. Construcţia va fi făcută cu bani europeni - 150 de milioane de euro. Când proiectul noului spital a fost lansat în discuţie, cele mai multe controverse au fost legate de amplasamentul clădirii.