Concurență mare la angajare la Institutul Regional de Oncologie din Iași
Data publicării:
Candidații au avut o oră la dispoziție pentru a răspunde la cele 50 de întrebări tip grilă. Pentru a putea trece la proba următoare - interviul, aceștia trebuie să obțină minimum nota 7.
„Este o șansă de a pleca în afara țării. De asta mulți se înscriu la examen, ca să ia examenul acesta, să aibă vechime și să plece în afară,” recunoaște un candidat.
„Suntem prea multe cadre medicale pentru prea puține posturi. Păcat că la noi în țară e grea situația din punct de vedee al sănătății în primul rând,” este de părere alt candidat.
Institutul Regional de Oncologie se confruntă cu un deficit de personal de 40 la sută.
„Ne confruntăm cu un deficit foarte mare de personal în rândul asistenților, undeva la aproximativ 50 la sută. Aceste 62 de posturi deblocate sunt o gură de oxigen pentru noi. Au fost, sunt secții în continuare unde un asistent lucrează la 30 de pacienți. Cu această ocazie, munca noastră va fi mai ușoară, iar pacienții vor primi servicii medicale de o mai mare calitate,” a declarat Cătălin Cătur, lider de sindicat la Institutul Regional de Oncologie Iași.
Chiar și în urma concursului, spitalul va mai avea nevoie de specialiști.
„După ce terminăm cu aceste posturi rămânem cu un deficit de vreo 60-100 de cadre care ne-ar mai trebui. Este o foame foarte mare după niște servicii, deci în zona noastră au fost foarte puține posturi deblocate, sunt foarte mulți absolvenți, nu e ușor să găsești în ziua de astăzi un post din păcate,” a spus medicul Gabriel Dimofte, directorul medical al Institutului Regional de Oncologie Iași.
Pe 10 martie unitatea va mai organiza un concurs pentru ocuparea a 38 de posturi de brancardieri și infirmiere.