Pe masura ce se apropie momentul cind vor fi mutati , comerciantii din bazar sint tot mai nemultumiti.
"În primul rând este situat la periferia oraşului. Şi aşa nu sunt clienţi aici, dapăi acolo, cine mai vine acolo. Şi în al doilea rând sunt foarte mici standurile", a declarat Daniel Brânduşă, un comerciant.
Aglomeraţie, din cauza târgului de maşini
Mai mult, vânzătorii susţin că municipalitatea nu a luat în calcul aglomeraţia care se va produce în zona fostului hipodrom o dată cu mutarea talciocului şi a târgului de maşini în aceeaşi zonă.
"Târgul de cherestea şi târgul de maşini şi este foarte aglomerat. Nu poţi să te mişti. Apâi acuma dacă mai mută şi bazarul şi talciocul, ce facem?Experţii noştri din primărie şi cine mai este în măsură trebuiau să se mai gândească şi la aspectul ăsta", spun comercianţii.
Se tem că îşi vor pierde clienţii
Teama vinzatorilor ca isi vor pierde clientii este indreptatita in conditiile in care unii cumparatori se arata descurajati de drumul pina la capatul orasului.
" N-am să mai merg din cauză că e prea departe şi costă şi mai mulţi bani. Eu stau tocmai în zona Tomeşti", a spus un bărbat.
Mulţumiri nejustificate, conform oficialilor Primăriei
Municipalitatea susţine că nemulţumirile comercianţilor sunt nejustificate .
"E mai mare decât au ei acum. În orice caz, trebuie să ne învăţâm că suntem în Europa şi ce se vede de pe podul ală nu cred că face cinste nimănu"i, a declarat Mihai Chirica, viceprimarul Iaşiului.
Pentru amplasarea halelor metalice pe platforma betonată din Cug municipalitatea a cheltuit aproximativ trei milioane de lei. Suprafaţa totală amenajată este de peste 11 mii de metri patrati.