Cetatea de Scaun a Moldovei, loc plin de istorie preferat din ce în ce mai mult de turişti

Data publicării:
CETATEA DE SCAUN NOAPTEA

Amplasată la marginea Sucevei, la intrarea în parcului Șipote, Cetatea de Scaun a Sucevei este fortul medieval in care orice turist care vine în nordul Moldovei vrea să ajungă. Construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea şi fortificată de Ștefan cel Mare, cetatea îşi primeşte vizitatorii pe podului peste șanțul de apărare.

Curtea interioară este punctul principal de atracţie. Aici pot fi vizitate încăperi care ne arată cum trăiau oamenii din vremea lui Ştefan cel Mare.

"Cele mai importante camere ale acestei curți interioare sun pe latura de nord a cetății, camera domnului, în turnul cetății, capela cetății de Scaun a Sucevei, baia de abur a cetății, închisoarea cetății, pe latura de vest, în partea aceasta, pivnița cetății," a explicat muzeograful Muzeului Bucovinei.

După restaurare, Cetatea de Scaun oferă o priveliște extraordinară pe timp de noapte.

În imediata aproiere a Cetății este amenajat Muzeul Satului Bucovinean, unde descoperim stilul de viață al țăranilor de acum 300-400 de ani, dar şi minunăţiile din bucătăria moldovenească.

Alina Albu, șef restaurant: "pe turiști îi așteptăm cu specialități bucovinene cum ar fi tochitura bucovineană, balmoșul bucovinean, sărmaluțe în cuib, puiul în sos de hrean care este un deliciu. Mai avem delicii, cum ar fi dulcegării de odinioară, clătita boierească, iarăși, clătita domnească care cine ne calcă pragul și gustă din ele nu ne va uita niciodată, papanașii sunt iarăși un desert delicios preferat în general de copii."

Pe parcursul anului, în Cetatea de Scaun sunt organizate şi numeroase evenimente culturale și artistice.

"Un prim eveniment cultural ar fi Festivalul de Artă Medievala Ștefan cel Mare care debutează la jumătatea lunii lu august, durează aproape 4-5 zile acest festival în care trupe de teatru, cavaleri şi muzicanți țin spectacole. Mai avem un festival interesant și care s-a bucurat de o oarecare notrietate, Festivalul de Rock, care se ține undeva la sfârșitul lunii august," a spus Marcel Catrinar, șef secție Istorie la Muzeul Bucovinei.

Cetatea de Scaun a Sucevei poate fi vizitată zilnic, de 8:00 la 20:00, iar prețul biletelor este de doi lei pentru copii și șase lei pentru adulți, cu reducere pentru grupuri mai mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri