Bebelușul din imagine se numește Luca, are numai opt luni și vine la cursurile de înot de jumătate de an, de două ori pe săptămână. Progresele sunt uimitoare.
„Foarte bine, i-a plăcut din prima zi, a vrut și a doua oară și a treia oară și încă venim. La patru luni a stat în fund, ceea ce foarte puțini copii fac. Deja merge în picioare,” a explica Ioana Andrei, mama lui Luca.
Și Evelina, în vârstă de doi ani, iubește apa. Iar bazinul cu o adâncime de un 1,40 metri nu o sperie.
„Chiar face sărituri, merge pe sub apă, își ține respirația de la cinci luni, cinci șase luni, atunci a învățat. Suntem foarte mulțumiți de evoluția ei,” spune Angelica Chici, mama fetiței.
Toți bebelușii s-ar descurca perfect în bazin, iar asta pentru ca ei au instinctul natural de a-si tine respiratia sub apa.
„Având în vedere că fătul îşi petrece cele nouă luni de viaţă intrauterină într-un mediu lichid şi percepe toate mişcările acestuia, este bine ca bebeluşul să-şi continue viaţa activă din punct de vedere motor,” a spus Mădălina Nour Ciuhodaru, medic primar obstretică - ginecologie.
O oră de înot pentru ei este echivalentul a două ore de fitness pentru un adult.
„Începând de la cea mai mică vârstă, de la câteva luni, două luni, trei luni, le dezvoltă, în primul rând, capacitatea pulmonară şi toată musculatura. Inclusiv capătă încredere în ei, pentru copiii mai mari, iar bebeluşii au o dezvoltare mult, mult mai armonioasă,” a explicat Alexandru Petrea, instructor de înot.
Pentru că este vorba de bebeluși, regulile de la piscină sunt stricte. Filtrarea apei se face cu oxigen activ, și nu cu clor.
„Oxigenul activ, spre deosebire de clor, nu irită pielea și ochii. Nu există acel miros persistent de clor. Este un PH neutru și e benefic și pentru bebeluși, pentru cei mici,” a spus Sebastian Drăghici, manager.
Pentru o oră de înot, părinții plătesc 40 de lei.