În satul Cătămărăşti a fost asfaltat un drum pe o lungime de doar 82 de metri lungime, exact în faţa casei unui consilier local. Localnicii refuză să creadă că este vorba de o coincidenţă.
"Sfidează pur și simplu oamenii de aici, își bat joc de oamenii ceilalţi. Ce, sunt mai proști, mai fraieri?"
"Nu-i normal, ori facem pentru toți drum ori nu mai facem deloc," spun localncii.
Consilierul susţine că nu are nicio vină, iar primarul comunei îi dă dreptate.
"Parcă eu sunt vinovat că locuiesc aici. Nici nu trebuia să-mi pună, că dacă știam că iese scandal, refuzam, dar sufereau şi ceilalţi oameni care-s de bună credință," a spus Constantin Grigoroșcuță, consilier local Mihai Eminescu.
Aneta Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu: "Există un proiect care nu poate fi modificat, proiectul a fost respectat. Întâmplător, s-a nimerit domnul consilier acolo. Toate drumurile din comună vor fi asfaltate şi betonate, doar că nu se poate azi, mâine, poimâine."
În comuna Mihai Eminescu sunt 150 de kilometri de drumuri comunale și sătești. Dntre acestea, doar jumătate sunt betonate sau asfaltate. Pentru modernizarea întregii rețele stradale ar fi nevoie de 40 de milioane de lei doar că, din bugetul pe anul 2015, nu a fost alocat pentru acest capitol nici măcar un leu.
"De 15 ani stau aici stau aici plătesc impozite și nu ni s-a dat nici o facilitate, asolut nimic, noi am pietruit drumul, noi când e iarna viscolește aducem tractor ca să mai putem ieși," povesteşte un localnic.
Bucata de drum a făcut parte dintr-un proiect prin care au fost asfaltate, pe tronsoane cu lungimi între 75 şi 80 de metri, drumuri în cele trei sate ale comunei Mihai Eminescu. În total, cinci kilometri de asfalt, plătiţi cu 3 milioane de lei din bugetul de anul trecut.