Organizațiile membre ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) au protestat în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Constanța, Galați, Suceava, Oradea, Baia Mare și Alba Iulia fața de finanțarea slabă a educației și slaba calitate a sistemului de învățământ.
Revoltați de iresponsabilitatea cu care guvernanții tratează educația în condițiile în care ea este definită ca prioritate națională, studenții au ieșit în stradă pentru a cere respectarea legii educației și alocarea a 6% din PIB. Nemulțumirile lor sunt legate de taxele din universități (taxe de studiu, taxe de cămin) care au crescut în majoritatea universităților în ultimii ani, de bursele sociale care sunt de 2 sau chiar de 3 ori mai mici decât prevede legea, de condiții de studiu mizere, de lipsa de atractivitate a sistemului de învățământ pentru tinerii competenți din cauza salariilor mici pentru debutanți, de faptul că jumătate dintre studenții din România renunță la studii din motive financiare sau pentru că își aleg greșit facultatea.
„În cadrul discuțiilor cu reprezentanții Guvernului ni s-a promis o creștere de aproximativ 0,6% din PIB a bugetului pentru educație, o creștere cu 10% a salariilor profesorilor debutanți, că se va asigura plata tuturor salariilor profesorilor pentru anul viitor și că va exista o majorare cu 5% a subvenției cămine-cantine. Aceste creșteri sunt infime față de nevoile reale ale actualului sistem și nu vor schimba aproape cu nimic caliatea generală a sistemului educațional. Așteptăm noi discuții cu reprezentanții Guvernului săptămâna viitoare, însă în lipsa unor creșteri semnificative pentru educație suntem pregătiți să continuăm protestele în toată țara. Luăm în calcul inclusiv organizarea de noi proteste săptămâna viitoare”, Mihai Dragoș, președinte ANOSR.