Aglomerație în Vama Albiţa. Cetățenii moldoveni petrec Crăciunul pe rit vechi în Uniunea Europeană

Data publicării:
vama albita

La Albiţa, în judeţul Vaslui, sunt deschise şase puncte de intrare în România, faţă de patru, câte funcţionează în mod normal. Şi numărul poliţiştilor de frontieră chemaţi la serviciu este aproape dublu. Cu toate acestea, încă de dimineaţă şoferii au stat la cozi de câţiva kilometri înainte să intre în România.

"În această perioadă, cetățenii din Republica Moldova vin să-și petreacă sărbătorile pe rit vechi în România, în stațiunile montane, sau în alte locații. Traficul a crescut cam de cinci ori, atât la persoane, cât și la mijloacele de transport," a spus comisar șef Nelu Zaharia, purtător de cuvânt STPF Vaslui.

Cetățenii basarabeni vor petrece Crăciunul pe rit vechi în stațiunile montane din România, Franța, Italia și Bulgaria:

" - Încotro mergeți? - La odihnă. - La odihnă sau la distracție? - Nu, nu, odihnă. - Unde mergeți? - La Slănic Moldova."

"Mergem în Italia. - Acolo locuiți sau mergeți în vacanță? - În vacanță."

"Crăciunul îl vom petrece în Bulgaria, plecăm să schiem puțin, cam o săptămână și nimerim și ziua Crăciunului acolo. - Ați plănuit de mult vacanța? - De vreo 3 luni cred eu:"

"Mergem la munte. - Unde la munte? - În regiunea Onești, mai sus un pic."

Prin vamă au trecut și cetățeni moldoveni care și-au încheiat deja vacanța. Au preferat să petreacă de Anul Nou. Au stat și ei la rând chiar și câte o oră.

"Am venit în vacanță, am văzut neamurile și plecăm înapoi. - Ce-ați luat cu dvs de acasă? - Ceva de la Moldova, ca întotdeauna. - Bomboane? - Și bomboane și un pic de vin."

"Am făcut sărbătorile și acum plecăm. - Și de Crăciun o să munciți? - Păi în Franța nu-i Crăciun, mergem la muncă, copii la școală."

Potrivit statisticilor, prin Vama Albița trec zilnic 600 de persoane și 250 de autovehicule. La sfârșitul săptămânii, în schimb, au trecut 3.000 de persoane și o mie de mașini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri