Volumul „Vieţile pustnicilor Palestinei", tradus pentru prima oară în limba română, a fost publicat în 100 de exemplare de colecție ce vor fi păstrate în mănăstiri din Europa. Cărțile au margini aurite, semn de mătase și hărți lucrate manual și vor fi păstrate. Editura va tipări și o variantă pentru comercializare, într-o mie de exemplare, ce va costa 52 de lei. „Aceasta este o carte făcută pentru bibliofili, pentru promovarea textului ei, în primul rând, într-o manieră originală, într-o manieră grafică originală,” a spus Mihai Mitrică, directorul Asociației Editurilor din România.
Printre alte publicații care au atras atenția publicului venit în prima zi de târg la Bookfest au fost cărțile religioase vândute în format electronic. Editura Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a pus în vânzare un pachet format dintr-un e-reader şi 15 cărţi digitale cu un costat de 525 de lei. „Editura Doxologia încearcă să acopere o gamă cât mai largă de cititori, cel mai nou lucru pe care editura Doxologia l-a făcut este publicarea e-book-urilor, avem şi e-read-ere. Ne adresăm atât copiilor, cât şi oamenilor cultivaţi şi profunzi în cele ale teologiei,” a explicat Magdalena Ciubotaru, redactor la editura Doxologia.
Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru vizitatori. Nimeni nu a plecat de la târg fără a cumpăra câteva cărţi. Standurile editurilor rămân deschise până pe 27 octombrie.