Dacă în alţi ani gălăţenii stăteau la rând ca să intre grupuri - grupuri la bursă, la această ediţie a bătut vântul în holul Universităţii " Dunărea de Jos", locul de desfăşurare a evenimentului.
„Din păcate nu am primit prea multe CV-uri. Unde sunt IT-iştii gălăţeni?" se întreabă un angajator.
„Au fost ani în care cei care s-au prezentat au avut o experienţă mai mare, numărul celor care s-au prezentat a fost mai mare decât anul acesta, dar am reuşit să adunăm ceva CV-uri şi să putem să facem o etapă de interviuri" a spus alt agent economic.
Cezar Năstase, director executiv AJOFM Galaţi: „Astăzi la bursă, prezenţa lor nu a fost în număr foarte mare. Nu am văzut coada tipică pe care o vedeam la intrare. A fost aşa un flux continuu, dar slăbuţ."
Tinerii prezenţi la bursă şi-au depus CV-uri la mai multe firme, în speranţa ca măcar un angajator să-i cheme la interviu.
„Am venit să caut în domeniul turismului, ca recepţioneră sau cameristă. Momentan, doar mă uit, dar am găsit ceva variante" a spus o tânără.
Dacă tinerii nu s-au înghesuit să-şi găsească un loc de muncă, în schimb persoanele trecute de 30 de ani au fost dispuse să accepte orice slujbă pentru a-şi putea întreţine familiile.
„Am depus deja pentru patiser. Nu m-a primit nimeni fără experienţă. Acum, am făcut şi tranşator de pui. Nu găsesc. Ce-o fi numai să muncim, să avem de unde să luăm un salariu" a spus un gălăţean.
„Experienţă am, dar la o anumită vârstă e mai greu de găsit. La 37 de ani...Important este să îmi găsesc un loc de muncă. Eu sunt inginer de profesie. Inginer în industrie alimentară" a spus alt bărbat.
La Tecuci 26 de agenţi economici au oferit peste 250 de locuri de muncă.
Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Marian Munteanu
Editor web: Dana Costache