Metoda oficială de a obţine la Galaţi un loc de veci este simplă: când cineva moare, rudele se duc cu actul de deces la Administraţia Cimitirelor şi cer un loc de înhumare. În acest moment, locurile de veci se mai pot concesiona la un singur cimitir dintre cele trei din Galaţi.
Dorian Secuianu, director adjunct Gospodărire Urbană: "Locurile de veci de pe raza municipiului Galaţi se dau numai la urgenţe, o groapă simplă costă 177 de lei, pe termen nelimitat şi 65 de lei pe 7 ani de zile, si 476 de lei pe termen nelimitat la cimitirul Stefan Cel mare."
Locurile de veci nu pot fi însă vândute, pentru că ele sunt domeniu public. Pe piaţa neagră însă, daca ai destui bani, poţi cumpara un loc pentru odihnă veşnică în orice cimitir, la preţuri şi de 25 de ori mai mari. Totul sub formă de donaţie. Iar ajutor primeşti chiar de la angajaţii de acolo, care intermediază afacerile cu locurile de veci.
Ofertele sunt disponibile la orice pas: anunţuri pe internet şi în ziarele locale.
La Galaţi, aproximativ 1000 de persoane sunt înhumate anual. Pentru a rezolva problema lipsei locurilor de veci, administraţia cimitirilor vrea pe viitor să retragă drepturile de concesiune celor care nu plătesc taxele şi nu îngrijesc mormintele.