Cele 101 locuri scoase la admitere sunt la buget. Lucru care i-a nemulţumit şi mai tare pe tinerii care au învăţat în toţi anii de liceu ca să intre la facultate în sesiunile în care s-a dat examen.
„Vin în a treia sesiune după ce au stat o vară întreagă liniştiţi şi au toate şansele să intre la buget. Asta deja nu mi se mai pare corect, dar nu e vina lor. E vina sistemului că le permite" a spus un student.
„Nu e corect, dar asta este, nu avem ce să facem. Nu noi decidem, ceilalţi decid pentru noi" a declarat alt tânăr.
Reprezentanţii universităţii au şi o explicaţie pentru această sesiune de admitere organizată pe bază de dosare.
Ştefan Baltă, purtător de cuvânt Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi: „Timpul este foarte scurt până la începerea anului universitar şi atunci perioada s-ar fi lungit foarte mult dacă dădeam şi probe. Doi, am vrut să fie şi un exerciţiu să vedem dacă examenul sperie candidaţii sau potenţialii candidaţi."
Răspunsul la acest "exerciţiu" este, însă, unul ....evident.
„A fost ceva de ultim moment. M-am hotărât acum. Am profitat de faptul că nu mai este concurs şi este doar pe bază de dosar, e mai simplu" a spus un tânăr candidat.
Mai mult, tinerii dornici de a termina o facultate, au ales specializări despre care nu ştiu nimic!
„Am optat pentru inginerie industrială. Am zis să încerc, să văd cum e. Nu mă atrage absolut nimic, în mare nu ştiu nimic despre acest domeniu" a declarat alt viitor student.
prof.univ. Cătălin Fetecău, decan Facultatea de Inginerie Galaţi: „Probabil că se vor ocupa 70% din locuri şi cel mai mult îmi doresc ca cei care vin la facultate să şi urmeze cursurile, să rămână studenţi ai facultăţii noastre, nu să abandoneze cursurile."
La sfârşitul programului de înscriere şi-au depus dosarele doar 20 de aspiranţi la o diplomă universitară. A treia sesiune de admitere se încheie marţi, la ora 15.
Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Liviu Hagiu