Tinerii au avut şansa să discute faţă-n faţă cu agenţi economici din domeniul alimentar şi hotelier, pentru obţinerea unui job sezonier sau să facă practică. La bursă s-au prezentat puţin peste 10 angajatori, aşa că elevii au încercat să impresioneze prin atuurilor lor.
"A zis că de când am intrat aici au pus ochii pe mine şi de aia m-au şi chemat. Mi-au zis că aspectul fizic contează, sunt înalt, nu poţi fi mic şi să te duci ca ospătar, trebuie să ai şi aspectul fizic" spune un tânăr.
"Am făcut practică în Marea Britanie, în gastronomie şi ca ospătar, două săptămâni" declară alt absolvent.
Mulţi dintre angajatori au fost dezamăgiţi de faptul că puţini elevi cunoşteau limba engleză. Atitudinea tinerilor a făcut însă diferenţa.
Raluca Elena Mihai, director hotel: "Primul lucru pe care îl urmărim la interviu este atitudinea. Dacă atitudinea este potrivită mai departe restul aptitudinilor le putem forma".
Lucia Postelnicu, administrator restaurant: "Să fie dezgheţaţi, eu ştiu, să nu fie timizi, să îşi depăşească temerile".
Inedit este faptul că bursa locurilor de muncă a fost organizată de un colegiu tehnic din oraş şi nu de AJOFM.
Corina Gavrilă, director Colegiul Tehnic "Dumitru Moţoc": "Şcoala profesională pregăteşte oameni foarte calificaţi, au perioade mari de practică, chiar va fi bătălie în viitor pentru şcoala profesională".
La Galaţi, în anul şcolar 2015 - 2016 sunt înscrişi 868 de elevi pentru clasele profesionale. Tinerii vor face perioadele de practică la cei peste 60 de agenţi economici care au încheiat contracte cu Inspectoratul Şcolar.
Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Ionuţ Mocanu