Hidrantul despre care ne vorbeşte şeful gărzii de intervenţie se află undeva sub picioarele lui. Singurul indiciu legat de locaţia hidrantului se află desenat pe gard. În schimb, el a dispărut. Dacă acum ar fi un incendiu în zonă, pompierii nu se pot cupla cu furtunurile la hidrantul exterior.
Asfaltaţi, acoperiţi de gunoaie sau montaţi prost. Astfel de situaţii se întâlnesc în cazul a peste 200 de hidranţi din tot oraşul. Din cauza lor pompierii au mari probleme la intervenţii.
Eugen Chiriţă - purtător de cuvânt ISU Galaţi:"Apar probleme şi apar probleme destul de grave. Pentru că se măresc timpii de intervenţie şi inclusiv pagubele produse de incendiu. Luând un exemplu din vara anului trecut, atunci când au ars patru case. Incendiul putea fi lichidat în limitele găsite dacă era apă. A trebuit să facă naveta cu maşinile pentru alimentare."
Cei peste o mie de hidranţi din tot oraşul sunt administraţi de societatea Apă Canal. Responsabilii cunosc situaţia celor care nu pot fi utilizaţi. Dar au o soluţie în caz de urgenţă.
Cornelia Arnăut - purtător de cuvânt Apă Canal:"Spuneaţi că se poate interveni în caz de nevoie. Cum adică? Se sparge asfaltul? Efectiv se poate sparge. De regulă hidranţii nu sunt amplasaţi în carosabil, ei sunt amplasaţi pe trotuar sau spaţiu verde, iar acolo putem interveni."
Ultimul recensământ al hidranţilor din Galaţi s-a făcut în anul 2012. Conform cifrelor, există câteva străzi şi cartiere unde toţi hidranţii sunt inutilizabili.