Mulţi dintre jucătorii Oţelului nu au mai participat niciodată la această tradiţie, iar jucătorii străini chiar au luat contact pentru prima dată cu această sărbătoare tipic românească. Florin Cernat este unul dintre puţinii fotbalişti familiarizaţi cu această tradiţie la Oţelul.
Florin Cernat, jucător FC Oţelul: "Să ştiţi că mi-a lipsit. Cu toate că am mai venit de câteva ori, am mai prins când am venit în vacanţă, i-am mai prins pe cei de la Oţelul că au făcut acest eveniment. Într-adevăr, este un eveniment, zic eu, destul de plăcut. Suntem încă împreună şi simţim că suntem o familie."
În schimb, olandezul Brian Ottenhoff a văzut pentru prima dată cum se prepară pomana porcului.
Brian Ottehnhoff, jucător FC Oţelul: "Îmi place. E foarte plăcut, oamenii sunt foarte fericiţi să mănânce carne de porc. Pentru mine, totuşi, e destul de ciudat să ardă porcul, să îl taie."
Tot pentru prima dată au participat la eveniment administratorul special al clubului, Vlad Răpişcă, şi antrenorul Tibor Selymes.
Vlad Răpişcă, administrator special FC Oţelul: "Da, clar, microbul Oţelul e lipit deja. Încercăm să creăm o atmosferă cât mai bună, să fim o familie, să tragem toţi în acelaşi sens şi să reuşim să realizăm ce ne-am propus."
Tibor Selymes, antrenorul FC Oţelul: "Azi chiar dacă am tăiat porcul, le-am zis că peste două kile, cine vine peste două kile, e 500 de euro kilogramul. O să fie amendă pentru că nu poţi să te pregăteşti, cum să spun, prima dată trebuie să dai jos kilogramele, apoi să te pregăteşti. Noi nu avem timp de aşa ceva."
Jucătorii Oţelului mai au de disputat un singur meci anul acesta, cu Pandurii, în Cupa Ligii, după care vor avea liber până la mijlocul lunii ianuarie.
Reporter: Marius Ţuca
Operator: Liviu Hagiu