Echipaţi cu mănuşi, saci menajeri, dar mai ales cu mult spirit civic, 40 de voluntari, elevi dar şi studenţi, şi-au dat întâlnire pe faleza inferioară pentru a face curăţenie.
Peturi, ambalaje, plastic şi resturi de toate felurile, asta au găsit voluntarii de-a lungul luciului de apă.
"E foarte murdar malul apei, dar mai puţin ca altădată" a spus unul dintre voluntari.
Iniţiatorii proiectului vor să tragă un semnal de alarmă asupra importanţei protejării mediului dar, mai ales, să-i responsabilizeze pe tineri în această direcţie.
Cătălin Braicovici - coordonator "Let's do it, Danube": "Sperăm să se schimbe şi mentalitatea, să fie cât mai puţine deşeuri şi să conştientizeze şi cetăţenii că aerul mai curat este mai bun pentru sănătatea dânşilor."
La invitaţia lansată de organizatori pe internet au răspuns şi câţiva elevi ai colegiului Dumitru Moţoc din Galaţi, care au venit însoţiţi de dirigintă.
"Este foarte murdar. Astăzi am curăţat o mică parte, dar mai trebuie" a spus un elev.
După aproape patru ore de adunat resturile altora, tinerii au reuşit să strângă în jur de 60 de saci cu gunoi. Părerile trecătorilor cu privire la acţiunea tinerilor sunt, însă, împărţite.
"Asta nu ar ajuta niciodată faleza noastră. Pentru că oamenii sunt obişnuiţi să facă mizerie, să arunce gunoaie pe jos şi niciodată nu vom reuşi să avem o faleză curată, aşa cum ar trebui să fie" a declarat un localnic.
"Multă lume ar trebui să ia în considerare voluntariatul şi faptul că putem trăi puţin mai curat şi mai frumos" a spus alt gălăţean.
Campania națională „Let`s Do It, Danube!" s-a desfășurat, anul acesta, de Ziua Dunării, în 12 județe şi a avut drept principal scop responsabilizarea celor care îşi desfăşoară activitatea în apropierea Dunării.
Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Florin Gîlcanu
Editor web: Dana Costache