Croissante franțuzești, la Galaţi

Data publicării:
brutarie

Adrian Şerban a decis să își deschidă o brutărie franţuzească, după ce trei ani a locuit în ţara croissantelor cu unt.

Nu a fost uşor, însă cu multă pasiune a reuşit să îşi împlinească visul.

Adrian Şerban, proprietar: „Am început să facem acasă o pâine, aşa cum am priceput noi, cum am găsit o reţetă, iar după aceea încet, încet a început să mă prindă şi să devină o pasiune."

Pentru a cunoaşte secretele pâinii franţuzeşti, Adrian a muncit gratis zile în şir pe lângă brutarii de top din Franța.

Adrian Şerban, proprietar„Am lucrat în Anglia cu un brutar artizan, timp de o săptămână, iar apoi toată pâinea am vândut-o la un festival al mâncării. Apoi, am lucrat şi într-o brutărie franţuzească pentru a vedea cum fac faţă unei producţii adevărate într-o brutărie adevărată."

Înainte de a pleca în Franţa, Adrian nu era familiarizat cu acest domeniu.

La bază este inginer, însă pasiunea pentru pâinea franţuzească l-a făcut să îşi împartă timpul în aşa fel încât să le poată face pe toate.

Adrian Şerban, proprietar: „Când am deschis de la şase la opt eram brutar, de la 08:00 la 04:00 eram inginer, iar după aceea de la patru jumătate la 12 noaptea eram iar brutar."

Nu îşi doreşte să facă profit. Tot ceea ce vrea este să păstreze calitatea pâinii franţuzeşti şi astfel să îşi păstreze clienţii.

Adrian Şerban, proprietar: „Cea mai mare satisfacţie este atunci când dau cuiva şi zice uau. Este o satisfacţie, pentru că e ceva făcut de tine şi vezi că este apreciat."

Sfatul brutarului? Nu renunţaţi la pâine pentru că este un produs care poate preveni sau combate anumite boli.

Adrian Şerban, proprietar: Pâinea este foarte importantă în alimentaţia zilnică, de aceea nu trebuie să renunţăm la ea. De când am această pasiune am descoperit că este foarte importantă pentru sistemul imunitar, îţi aduce aportul necesar de fibre."

Pe viitor, singurul brutar din Galaţi, care face pâine franţuzească îşi doreşte să extindă aria produselor de patiserie, dar şi spaţiul, astfel încât gălăţenii să poată mânca un croissant cu unt şi să bea o cafea exact ca la Paris.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Instituția Prefectului - județul Suceava
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...