După repartizarea computerizată, 70 de elevi au solicitat Inspectoratului Școlar Județean Brăila să fie transferaţi la o altă şcoală. Dintre acestea au fost aprobate 69.
Şeful Comisiei de Evaluare spune că de cele mai multe ori aceste cereri de transfer au la bază cazuri medicale deosebite, cazuri sociale cu frați gemeni sau cu elevi care fac naveta.
Corpul de Control de la Minister vrea să afle dacă a fost respectată legea în aceste situaţii.
Dan Gheorghiță - șeful Comisiei de Evaluare Brăila: "Ni s-au solicitat toate documentele vizavi de cazurile speciale, de perioada de depunerea cererilor pe locurile rămase libere, noi am pus la dispoziție absolut toate documentele, vizavi de cererile elevilor. Raportul a fost întocmit, îl înaintează domnului ministru și după ce va fi semnat de dumnealui, ni se va comunica".
Cătălin Canciu - inspector școlar general ISJ Brăila: "În momentul în care se validează raportul înaintat de Corpul de Control al Ministerului, noi vom lua act și vom întreprinde toți pașii legali care trebuie aplicați în cazul repectiv. Eu sunt numit de ieri inspector general, am fost în concediu în perioada admiterii, nu cunosc ce-au făcut colegii, cum s-au făcut acele transferuri".
Pentru că nu-și permit să plătească o gazdă, unii elevi preferă să facă naveta și atunci se orientează spre o şcoală cu program flexibil. Asta au găsit la Liceul Pedagogic din Brăila unde s-au aprobat 10 cereri de transfer.
Constantin Gherghinoiu - director Liceul Pedagogic Brăila: "Bănuiesc că motivul principal pentru care au solicitat transferul este faptul că liceul funcționează de la 7 dimineața, la 7 seara în două schimburi, iar copiii de clasa a 9-a, a 10-a și a 11-a învață în schimbul de după amiază".
Indiferent care va fi rezultatul raportului de la minister, reprezentanții Inspectoratului Şcolar de la Brăila se consideră nevinovați.
reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Gelu Mormoloc