BRĂILA. Centrul naţional de infarct, în comă

Data publicării:
infarct

Lucrările la noua secţie de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au început în februarie 2013 şi nu s-au terminat nici până acum. Societatea austriacă, cea care a câştigat contractul a cerut un nou termen pentru finalizarea investiţiilor finanţate de către Consiliul Judeţean.

Ovidiu Nechita, vicepreşedinte CJ Brăila: "Acum văd cu stupoare că s-a mai făcut un referat în care dumnealor cer încă un act adiţional în care se cere prelungirea cu încă 146 de zile motivând lipsa dirigintelui de şantier pe partea electrică."

Cum instituţia nu are momentan un ordonator de credite care să semneze rezilierea sau prelungirea contractului, din cauza blocajului din consiliu, lucrările bat pasul pe loc. În aceaste condiţii, Spitalul Judeţean Brăila pierde pentru încă un an şansa de a fi inclus în Programul Naţional de Sănătate privind Tratamentul Invaziv al Infarctului Miocardic.

dr. Bogdan Minescu, şef secţie Cardiologie SJU Brăila: "Noi în 2014 am avut 50 de cazuri alocate pentru acest program naţional Stemi. Le-am pierdut pentru că, sigur nu s-a putut lucra, clădirea nefiind încă gata."

Luni dimineaţă un bărbat de 72 de ani s-a stins din viaţă la scurt timp de la debutul infarctului de miocard, în drum spre capitală, unde urma să i se implanteze un stent coronarian.

Infractul de miocard face anual la Brăila peste 200 de victime şi în jur de 100 de decese. Centrul Naţional de Infarct va funcţiona 24 de ore din 24 şi va avea o secţie de chirurgie clasică şi una de chirurgie intervenţională. Până când va fi gata cei 4 cardiologi ai spitalului încearcă să salveze vieţi cum pot.

Trist este şi faptul că unitatea sanitară dispune deja de principalul robot medical necesar în implantul de stent, respectiv un angiograf ultramodern care riscă să se deterioreze din cauza umidităţii din noua clădire.

Reporter: Ana Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri