Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Acesta este terenul unde ar trebui să se construiască bazinul olimpic de înot. Deși, șantierul a fost deschis încă din luna mai, aici nu s-a turnat niciun strop de beton. După cum se vede, lucrările s-au blocat la stadiul de săpături".
Problemele au apărut la nici două săptămâni de la începerea lucrărilor. Atunci, angajații firmei care a contractat lucrarea au avut surpriza să constate că pânza freatică este mai ridicată decât se așteptau.
Așa se face că în locul celor două bazine au apărut până acum doar două gropi.
Alexandru Dănăilă - viceprimarul municipiului Brăila: "Noi am emis autorizația de construire pentru acest proiect, autorizație care a avut la bază un studiu geo, astfel încât să știe straturile de pământ și la ce adâncime este pânza freatică acolo. Totul a fost cunoscut, acum problemele pe care le-au întâmpinat în perioada execuției, cu siguranță vor fi remediate pentru că în anul 2015, este posibil orice din punct de vedere tehnic".
Dan Nechifor - director general firmă construcții București: "Apa e mai sus decât ne așteptam cu toții, existența apei la un alt nivel a însemnat ca să găsim o soluție tehnică și atunci, împreună cu proiectanții noștri, cu cei de la investitor am analizat mai multe soluții şi am ajuns la una".
Constructorul propune amenajarea unor blocaje de piatră și perne de balast. Numai că aceste intervenții vor amâna cu cel puțin o lună de zile predarea lucrărilor și vor costa mai mult.
Brăilenii care trec prin zonă fac haz de necaz .
"Am văzut că era, acum o lună jumate, două, era activitate aici. Mașini care cărau moloz și am zis că e bine... dar acum nu mai văd nicio mișcare, văd muncitorii aia care stau acolo la umbră, care probabil sunt plătiți" spune un localnic.
"E bine dacă e apă, înseamnă că nu mai bagă apă, iese apa direct în bazin..." glumeşte alt brăilean.
Proiectul a fost întocmit de municipalitate în urmă cu cinci ani și de atunci s-a așteptat o soluție de finanțare.
Investiţia este prinsă acum, într-un acord încheiat între Ministerul Dezvoltării şi Ministerului Tineretului şi Sportului, semnat pe 20 ianuarie.
Proiectul are o valoare de opt milioane de euro, bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale și trebuia să fie finalizat în martie 2016.
reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David