Leonard a venit tocmai de la Timişoara pentru a participa la această competiţie. Este imobilizat de 13 ani, dar acest lucru nu l-a împiedicat să facă ceea ce îi place.
Leonard Lupaşcu, participant: „După accident mi-a plăcut foarte mult mişcarea pentru că nu am vrut să fiu dependent de unul sau de altul. Sportul pentru mine este jumătate din mine. E viaţa mea."
În primii ani după accident a încercat să-şi continue viaţa în ritmul de până atunci. Era electrician auto, însă patronii nu au vrut să-l mai ţină.
Leonard Lupaşcu, participant: „Oamenii au început să ma ia la batjocură pentru că spuneau că de ce eu fără picioare pot să lucrez şi nu stau acasă? Şi am zis NU. Eu vreau să lucrez, să fiu independent."
Cristi este din Iaşi şi a ajuns într-un scaun cu rotile în 2004, după ce a suferit un accident de maşină. Nu a venit la Galaţi pentru concurs, ci pentru distracţie şi pentru a intra în contact cu persoanele care se confruntă cu aceleaşi probleme.
Cristi Cojocaru, participant: „O socializare între persoanele cu handicap pentru că mulţi dintre ei se izolează şi nu mai fac nimic în viaţă."
La Cupa Danubius s-au strâns aproape 100 de persoane cu handicap din întreaga ţară, dar şi din Grecia şi Republica Moldova.
Doina Pârâian, participant: „Pentru mine sportul înseamnă un mod de a-mi petrece viaţa, un mod de a-mi depăşi limitele, un mod de a ieşi din casă. Un mod plăcut de a te reîntâlni cu prietenii."
Vasile Cristea, preş. Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Sporting Club Galaţi: „Principala relizare este integrarea şi recuperarea din punct de vedere psihic a persoanelor respective. Adică a noastră. Sunt un exemplu pentru ceilalţi care din păcate stau doar la mâna comunităţii."
Cupa Danubius se află la cea de-a 23-a ediţie, iar pe parcursul a trei zile au fost organizate mai multe concursuri la discipline precum tenis de masă, atletism sau tir cu arcul.
Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc